DAILY MCQ FOR GOVT JOBS DAY 19

For Govt jobs preparation Daily MCQ will be provided, most of the questions from the past question papers from UPSC, SSC IBPS etc.

  1. He was assured by his friend………… every type of help in an emergency.
  • With
  • About
  • By
  • Of

ANSWER: OF

2. Our monthly expenditure…………… by five hundred rupees when we decided to buy milk from the milkman.

  • Lifted up
  • Grew up
  • Shot up
  • Got up

ANSWER: SHOT UP

3. ……………..The people looked well enough but when one looked more closely one saw that their faces were filled with despair.

  • On first sight
  • At first sight
  • At first looking
  • At first observation

ANSWER: AT FIRST SIGHT

4. The work……………, he left his office.

  • On being finished
  • Having been over
  • Having completed
  • Having been completed.

ANSWER: HAVING BEEN COMPLETED.

5. He was not a man………………. Intelligent

  • Absent of
  • Empty of
  • Lacking of
  • Devoid of

ANSWER: DEVOID OF

6. Advocate

  • determine
  • predict
  • pronounce
  • support

ANSWER: SUPPORT

7. Preamble;

  • Introduction
  • definition
  • mediation
  • conclusion

ANSWER: INTRODUCTION

8. Students are asked to collate for an important programme by the principal

  • prescribe
  • assemble
  • describe
  • narrate

ANSWER: ASSEMBLE

9. Accolade

  • decorate
  • permeate
  • blame
  • reticent

ANSWER: BLAME

10. Ambiguous

  • simple
  • easy
  • plain
  • clear

ANSWER: CLEAR

JOIN OUR TELEGRAM CHANNEL FOR REGULAR UPDATES ON GOVT JOBS AND MCQs. CLICK HERE

FOR GOVT JOBS PREPARATION, practice MCQs to score good marks. CLICK HERE

Leave a Reply

Your email address will not be published.