DAILY MCQ FOR GOVT JOBS DAY 22

For Govt jobs preparation Daily MCQ will be provided, most of the questions from the past question papers from UPSC, SSC IBPS, etc.

  1. Study of interaction between living organisms and environment is known as?

Answer:  [Ecology]

2. Which of the following is the largest and the deepest ocean in the world?

  • Arctic
  • Atlantic
  • Pacific
  • Indian

Answer:  [Pacific]

3. Shale is an example of?

  • Igneous Rock
  • Sedimentary Rock
  • Metamorphic Rock
  • None of the above

Answer:  [Sedimentary Rock]

4. Through which among the following does biological weathering take place?

  • Animal burrowing
  • Human intervention
  • Plant roots
  • All of the above

 Answer:  [All of the above]

5. What is a deep vertical shaft in karst regions opening into a network of subterranean passages called?

  • Oasis
  • Abime
  • Ejecta Blanket
  • Tor

 Answer:  [Abime]

6. Is The Chihuahuan Desert is located in which among the following continents?

  • Europe
  • South America
  • North America
  • Asia

 Answer:  [North America]

7. What is the general distribution of winds in the lower atmosphere called?

  • Cyclones
  • Planetary winds
  • Jet streams
  • Loo

Answer:  [Planetary winds]

8. Which is the most common ore used for obtaining iron?

  • Hematite
  • Magnetite
  • Limonite
  • Siderite

Answer:  [Haematite]

9. Which country is called the financial capital of the world?

  • United States
  • Switzerland
  • Russia
  • China

Answer:  [Switzerland]

10. Khyber Pass is in……

  • Pakistan
  • India
  • Myanmar
  • Afghanistan

Answer:  [Afghanistan ]

Other government job vacancies

DAILY MCQ FOR GOVT JOBS

Leave a Reply

Your email address will not be published.